fbpx

Heb jij afgelopen zomer ook zo’n last gehad van de hitte? Heb je alles geprobeerd om koel te blijven? Van ventilator tot ijsco’s en van koele drankjes in de tuin tot een koud voetenbad? Dan  ben je toe aan een Plunge Pool. Een Plunge Pool is een mini zwembad, helemaal voor jou. En het mooie is, je kunt een Plunge Pool ook zelf bouwen.

in 4 stappen jouw eigen mini zwembad
Een Mini Zwembad bouwen gaat sneller dan ooit


De meeste mensen bouwen niet regelmatig een zwembad in de tuin. Het kan goed dat je geen idee hebt waar je moet beginnen. Je bouwt een Plunge Pools modulair met en bouwkundige constructie of besteld een prefab kuip. Beide hebben hun voor- en nadelen. Een bouwkundige constructie zoals de naam al doet vermoeden is erg sterk, maar kent een langere doorlooptijd dan bijvoorbeeld een prefab polyester of HDPE kuip. Het nadeel van een prefab kuip is dat deze vaak gepaard gaan met hoge transport- en kraankosten. Ook de tegendruk van het grondwater is een prefab kuip een stuk fragieler maar wel weer sneller te plaatsen. Vaak in 1 dag zelfs.

 

Wat komt erbij kijken op een Plunge Pool te plaatsen?

Stap 1: bereid de tuin voor op de komst van de Mini Zwembad
Als eerste moet je de plek waar jouw mini zwembad komt voorbereiden. Dat begint met het graven. Graaf ongeveer 1,50 meter diep. Alles bij elkaar moet je zo’n 30 kubieke meter grond verplaatsen. Dat kan met een schop, maar met een graafmachine gaat het een stuk sneller. Die laatste is echter weer een stuk duurder.

Als het gat gegraven is stort je een betonvloer (met wapening) van 20 centimeter. Dit is het fundament waar het badje opgebouwd kan worden.


Stap 2: plaats de Plunge Pool
Het voorbereidende werk is gedaan, nu kun je je plons badje inbouwen. Dit laatste doe je makkelijk binnen in een of enkele dagen.  Volg gewoon de stappen uit de handleiding en je mini zwembad is binnen een dag klaar. Je stelt de profielen, bouwt de constructie. Nog even de liner toevoegen en je zwembad is klaar om gevuld te worden. Klinkt eenvoudig maar kan heel uitdagend zijn als je dit niet gewoon bent om te doen. Een andere keuze is om deze werkzaamheden uit te besteden en/of te kiezen voor een prefab variant.


Stap 3: Vul de Plunge Pool
Stap 2 was makkelijk, stap drie is nog makkelijker. Hang de tuinslang in het zwembad en zet de kraan open. Langzaam vult je nieuwe mini-zwembad zich. Ondertussen kun je wat anders gaan doen, want het kan 20 uur duren voordat je zwembad helemaal gevuld is. Afhankelijk welke bouwmethode je kiest moet er soms ter gelijkertijd de grond rondom het zwembad worden aangevuld in verband met tegendruk.


Stap 4: Plons in je Plunge Pool
Je zwembad is geïnstalleerd en gevuld. Goed gedaan. Je hebt wel een beloning verdiend. En dus ben jij de eerste die een lekkere plons mag maken in je eigen Plunge Pool. Geniet van de mooie momenten in eigen tuin!

Klinkt goed maar liever zelf niet de mouwen opstropen om aan de slag te gaan? Ben je opzoek naar gemak en comfort maar heb je liever geen torenhoge energiekosten? Kijk dan eens op de website van Hybrid pools. Zij bieden compleet geïsoleerde Plunge Pools en stadszwembaden. Niet de goedkoopste qua initiële investering maar wel de meest vriendelijk in comfort en energieverbruik.

Of surf eens verder op de pagina; Top 20 zwembadbouwers van Nederland

Menu