fbpx

Compass Pools

Compass Pools, opgericht in Australië in 1981 door Ian en Kerri Mewett. Zoals ze zelf communiceren lopen ze al meer dan 30 jaar voorop in het ontwerp van zwembaden en maakt het gebruik van de nieuwste materialen en technologieën om een zwembad van superieure kwaliteit en esthetiek te produceren. Die pioniersgeest van Ian en Kerri blijft tot op de dag van vandaag bestaan, zo’n 30.000 Compass Pools later, met productiefaciliteiten in Australië, Europa en de VS die meer dan 3.000 zwembaden per jaar produceren.

Misschien wel het meest opvallende kenmerk van Compass Pools is het kleurgebruik en de hoogglans afwerking van deze kleuren. Ze zijn uniek in de markt waarop ze kleur gebruiken in de zwembadafwerkingen en de effecten die worden gecreëerd wanneer het geïnstalleerde zwembad wordt gevuld met water.

In de meeste gevallen fabriceren prefab zwembadfabrikanten zoals Starline enkel uni kleuren. De pigment kleuren van Compass in combinatie met de hoogglans afwerking is uniek en dat moet je maar net aanspreken. Het voordeel van de kleurcombinatie is dat het minder besmettelijk is dan een egale kleur.

De prijs van een Compass Pool start vanaf c.a. 50.000 euro. Daar krijg je een hoogwaardig bad voor terug. De constructiewaarde met betrekking tot vorst en tegendruk van grondwater is altijd minder dan bij een bouwkundig bad. Om die reden moet je er wel rekening mee houden dat je het water nooit leeg laat met water want dan is de kans aanwezig dat het bad omhoog komt.

Kies je liever voor een constructief bouwkundig bad en wil je het zwemseizoen verlengen door een goede isolatie van het bad? Dan is wellicht het aanbod van Hybrid Pools een goede overweging. Zij bouwen het best geïsoleerde bad met ook nog een functionele terrasafdekking.

Kijkje in de fabriek bij Compass

Menu