fbpx

Je hoeft niet in de Quote 500 van Rijkste Nederlanders te staan om een zwembad in je tuin te kunnen hebben. Met een Plunge Pool kan iedereen genieten van de verkoeling die een (mini) zwembad kan bieden. Een Plunge Pool kan modulair worden opgezet en daardoor liggen de prijzen van een Plunge Pool stukken lager dan die van een traditioneel zwembad. Vanaf € 4.500 heb je al de opbouw van een Plunge Pool thuis geleverd. Maar wat is nu de all-in prijs voor een volledig geïnstalleerde Plunge Pool? Daarover gaat dit artikel.


Wat kost een Plunge Pool? – voorbeeld

Hoe groter je Plunge Pool, hoe hoger de kosten. Dat is logisch. In dit voorbeeld gaan we uit van een mini-zwembad van 250 x 300 centimeter, met een diepte van 138 centimeter.


Voorbereidingskosten van een Plunge Pool

Het aanleggen van je zwembad begint met het graafwerk. Het gat moet groter zijn dan het uiteindelijke zwembad. Dat komt omdat er een constructie nodig is om je Plunge Pool zelfdragend te maken. Zorg daarom dat je aan alle kanten 80 centimeter extra uitgraaft. Voor de fundering is het nodig om 15 centimeter dieper te graven. Je hebt dus een gat nodig van 330 x 380 centimeter, met een diepte van 153 centimeter. Dat betekent dat je ongeveer 30 m3 moet afvoeren.

Het graven van dit gat kost (inclusief afvoer van de grond):

  • Huren container € 175,- tot € 600,- per container
  • Afvoeren grond circa € 700,- per 20 kuub
  • Grond laten afgraven en afvoeren € 12,50 tot € 17,50 per m²
  • Meerprijs afvoeren vervuilde grond € 10,- tot € 30,- per kuub
  • Kosten inschakelen hovenier € 35,- tot € 60,- per uur

Deze kosten zijn indicatief. Hoe groter het deel van het werk dat je zelf uitvoert, hoe lager de kosten uitvallen. Je kunt met de spade in de weer, of met de graafmachine. Ook kun je besluiten om de grond niet af te voeren, maar elders in je tuin te gebruiken.


Fundering van je Plunge Pool
Een goed fundament is essentieel als je lang wilt genieten van je Plunge Pool. Reken voor het fundament op de volgende kosten:

  • Bekisting: ongeveer € 250
  • plastic folie en betonblokjes om het betonijzer op te leggen (circa € 100)
  • Betonijzer netten van 8 rond en een maas van 15 (circa € 25 ps)
  • Betonmortel geleverd of eventueel zelf aan te maken 3 m3 (Circa € 750)
  • Afwerkspaan beton (vanaf € 25)


Montage kosten van een modulaire Plunge Pool
Je krijgt alle onderdelen van je Plunge Pool op pallets thuis geleverd. Dankzij de handige handleiding kun je jouw mini zwembad vervolgens binnen een dag zelf in elkaar zetten. Vervolgens vul je overgebleven ruimte rondom je Plunge Pool met grond. Hiervoor kun je een handige klusjesman inschakelen, voor € 35,- €45 per uur. Maar je kunt het net zo goed zelf doen. Dan kost het je niets.

Wat kost een Plunge Pool? Is dus afhankelijk van hoeveel je zelf doet. Doe je alles wat je kunt zelfstandig? Dan lig je volgende zomer al voor slechts € 10.000 all-in te genieten in je eigen mini zwembad. Wil je het compleet uitbesteden? Doe het bedrag dan maal twee. Tenslotte gaan er vele uren in zitten om een plunge pool te realiseren en zal er ook een marge worden gerekend om risico te dekken en service te bieden.

Ben je heel handig en kun je zelf ook metselen, pleisteren, bekleden en de waterzuivering installeren? Dan kun je zelfs al vanaf € 4.500,- een plunge pool bouwen. Houd hierbij wel rekening dat hier alles zelf gedaan dient te worden en hierbij wordt uitgegaan van de meest gunstige situatie. Prijsstijgingen van de materialen niet mee genomen.

Bouw je eigen plunge pool

Wat kost het als je en plunge pool in laat bouwen door een professional?
Heb je geen zin, tijd of is er een andere reden dat jezelf geen plunge pool wilt bouwen ben je aangewezen op de professional. Maar wat zijn hiervan de kosten als je het laat doen? Ook hier zijn een aantal variabelen waar je rekening mee wilt houden. Hieronder zetten we de posten uiteen:

Basiskosten                                Vanaf-prijs

Grondwerk                                     € 1.500,-

Bouwkundig bad                           € 10.000,-

Technieken en inbouwdelen        € 6.500,-

Installatie en montage                  € 3.500,-

Randafwerking                              € 1.500,-

 

Binnenafwerking                     Vanaf-prijs

Foliebekleding of polieren             € 4.000,-

Coating                                            € 2.500,-

Tegels of mozaïek                           € 5.000,-

 

Zwembadtrap                              Vanaf-prijs

RVS inhangtrap                                € 450,-

Bouwkundige trap                           € 3.500,-

 

Zwembadafdekking                   Vanaf-prijs

Isolatiedeken (oprolsysteem)           € 1.000,-

Automatische lamellenafdekking    € 6.500,-

Multifunctionele terrasafdekking    € 10.000 ,-

 

Onderwaterverlichting             Vanaf-prijs

Halogeen verlichting                        € 1.000,-

LED-verlichting                                 € 2.000,-

 

(Bovenstaande prijzen zijn indicatief en kunnen sterk afwijkend zijn per situatie)

Zoals je hierboven kunt zien zijn er verschillende keuzes te maken die ook weer sterk invloed hebben op de kostprijs van jouw plunge pool. Kies je voor een geïsoleerde bouwkundige constructie? Een volautomatische waterzuivering of liever handmatig het water controleren en behandelen? Er zijn een tal van keuzes te nemen.

Het best laat je en professional je adviseren om de juiste keuzes te maken. Tenslotte is het een investering waar je jarenlang plezier of ergernis aan kunt ervaren. Houd ook in je achterhoofd, goedkoper kan altijd, maar je betaald vaak voor kwaliteit. De meeste partijen verkopen graag en een lage prijs klinkt vaak aantrekkelijker dan een hoge. Vraag daarom ook altijd expliciet wat je mag verwachten, hoe het zit met garantie en welke kostenposten nodig zijn maar niet zijn mee genomen in de offerte.

Ontdek meer over het kopen van een plunge pool en alles wat erbij komt kijken via onze andere artikelen.

Menu