fbpx

Zwembadbouwer gezocht? Tip: kies niet voor een onenightstand!

zwembadbouwer gezocht

Klinkt in eerste instantie misschien een beetje vreemd; Zwembadbouwer gezocht? Kies niet voor een onenightstand. Maar laten we het even reflecteren naar een man en een vrouw die elkaar online hebben ontmoet en hun eerste telefoongesprek voeren. Hier is hoe het gaat:

Dame: “Hallo, ik ga deze zomer trouwen. Deze week spreek ik vijf andere potentiële echtgenoten en ik maak kort tijd voor je zodat je me kunt vertellen waarom ik met je zou moeten trouwen.”

Man: “Wauw, oké. Ik dacht dat we misschien eens kennis konden maken en eens gaan eten. Waar houd je van, Thais, Italiaans…”

Dame: “Oh nee, daar heb ik geen tijd voor. De zomer staat alweer bijna voor de deur en kies volgende week een echtgenoot. Deze bruiloft moet deze zomer plaatsvinden!”

Man: “Omdat dit zo’n grote beslissing is, denk je niet dat het misschien fijn is om iets meer over mij te weten voordat ook maar aan trouwen denkt? We kunnen kan misschien…”

Dame: “Kijk, ik wil gewoon afspreken met verschillende partijen zodat ik een weloverwogen keuze kan maken. Ik heb nu woensdag en donderdag open. Wat is het beste voor jou?”

Het lijkt misschien absoluut krankzinnig zoals het hierboven omschreven wordt maar helaas is dit hoe nog veel zwembadkopers verschillende zwembadbouwers benaderen. En vaak wordt er gekozen voor diegene met de meest aantrekkelijke… prijs.
Maar bij een onenightstand gaat het vaak maar om een ding en bij een zwembad komen er meerdere dingen bij kijken die op langere termijn veel plezier of ergernis op kunnen leveren. Om die reden is het goed om sowieso jouw referentiekader te laten werken om een keuze te maken met welke partijen je in contact komt en vervolgens eens kennis te maken, je gevoel bij de desbetreffende persoon te raadplegen en verschillende vragen te stellen om te weten te komen of hij/zij de juiste persoon is waar je jouw zwembad mee kunt realiseren.

 

Wat is het probleem om snel een zwembadbouwer te kiezen?

Het probleem is dat, of je het nu wilt of niet, je een langdurige relatie met je zwembadbouwer zult hebben, en het is niet zo heel anders dan een huwelijk. Je blijft met door het zwembad met elkaar verbonden, tenzij je verhuist of om een andere reden het zwembad weer laat verwijderen.

De pool shopper die alleen geïnteresseerd is in het verkrijgen van offertes, zonder de tijd te investeren om de partij te leren kennen en vertrouwen, maakt zichzelf klaar voor een one-night-stand. En dat gaat bij een zwembad nog te vaak gepaard met ongenoegen achteraf.

 

Een tal van zwembadbouwers zijn in voor een onenightstand

Begrijp me niet verkeerd. Er is geen tekort aan bedrijven die graag komen opdagen, de opdracht krabbelen, het bad realiseren en vervolgens in de afgrond verdwijnen… net als in de datingwereld. Maar is dat wat je echt wilt? Veel mensen realiseren zich niet dat dit precies is wat ze aantrekken als ze vooraf niet meer indicatoren mee nemen dan enkel de prijs. Niet voor niets wordt weleens gezegd; goedkoop is duurkoop. Gelukkig hoeft dit ook niet altijd waar te zijn, maar een goeie voorbereiding is het halve werk.

 

De twee grootste fouten van poolshoppers

Fout #1: Ze nemen geen tijd om zichzelf te verdiepen.

Hierdoor is er ook geen tijd om verwachtingen te kaderen en af te stemmen. Een overeenkomst kan pas aan de verwachtingen voldoen als beide partijen weten wat ze overeengekomen zijn. Dit geldt net zo goed voor zwembaden als voor iedere andere overeenkomst. Keer op keer gaat het fout als verwachtingen niet overeenkomen en daar speelt communicatie en afstemming een belangrijke rol in. De consument die een duidelijke verwachting kadert is de gelukkigste klant op aarde en wel om de volgende redenen:

1. Ze zijn blij met hun zwembad en opties omdat ze weten wat er verwacht mag worden

2. Ze plannen grondiger zodat de verwachting omtrent planning overeen komt

3. Ze investeren elke euro van hun zwembad project overwogen

 

Fout #2: ze nemen beslissingen uitsluitend op basis van prijs

Prijs is een veelvoorkomende factor, maar je beslissing baseren op basis van de prijs is alsof je door het gangpad loopt met optisch de meest “aantrekkelijke” persoon, dat verteld nog niets over het karakter wat vaak veel meer zegt over het plezier dat je kunt beleven in een relatie. Dus als prijs niet alles is, wat is er dan nog meer?

Ironisch genoeg lijkt het erop dat dezelfde eigenschappen die zorgen voor een geweldige partner, ook zorgen voor een geweldige zwembadbouwer.

 

4 eigenschappen van geweldige zwembadbouwers … en echtgenoten

1. Ze nemen tijd voor je

2. Ze zijn alleen geïnteresseerd in een langdurige relatie

3. Ze houden niet alleen rekening met zichzelf

4. Ze doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen

Dit roept de vraag op, hoe kun je het goede van het slechte onderscheiden? … of waarschijnlijker de verschillen tussen goed, beter en best?

Er zijn verschillende manieren. Controleer de referenties, wat zijn de geluiden van klanten en projecten. En kijk hoe deze worden gepresenteerd. Kijk ook naar wat en hoe ze communiceren. Wordt er veel waardevolle informatie gedeeld en ziet het er allemaal sprekend uit? Vaak verteld dit iets over de communicatie van de desbetreffende partij. En zoals eerder al vermeld; onduidelijke communicatie en afstemming is vaak een ergernis. Niet geheel onbelangrijk; volg je gevoel… sommige zwembadbouwers zijn erg kundig in wat ze doen maar zijn minder sterk in de backoffice. Met als gevolg dat ze misschien geen referenties online hebben staan en een verouderde website. Dit hoeft dus niet altijd iets te zeggen over de kwaliteit van het werk maar is vooraf de kennismaking wel de enige graadmeter.

 

Dus u vraagt ​​zich misschien af: ‘Zwembadbouwer gezocht?’ hoe nu de juiste te kiezen. Goede vraag, dit is wat we voorstellen:

5 fases om tot een fantastische relatie te komen met je zwembadbouwer

Stap één: bepaal welk type zwembad voor u geschikt is

Stap twee: bestudeer de opties en accessoires

Stap drie: raadpleeg de zwembadbouwer en neem tijd om kennis te maken

Stap vier: vraag en beoordeel de offerte (niet allen op prijs)

Stap vijf: stel de vraag wat de minst sterke kant is van het bedrijf/persoon

Nou, hopelijk heb je dit artikel als nuttig ervaren en heeft onze pagina; zwembadbouwer gezocht bijdrage geleverd om Mr. of Mrs. Right te vinden.

Menu