fbpx

Een zwembad in de tuin alleen weggelegd voor mensen met veel geld? Echt niet! Er zijn allerlei opties die mogelijk zijn en dat delen we graag zodat iedereen prijs vriendelijk een plons kan nemen in zijn eigen Plunge Pool. Laten we in de prijzen duiken van plunge pools.

voordelig zwembad in eigen tuin

Prijs vriendelijk plonzen in je eigen mini zwembad


Hoe we dat doen? Daar afscheid te nemen van al die vaste overtuigingen die zolang rondom zwembaden hebben gehangen. Om te beginnen het idee dat je voor een plunge pool tienduizenden euro’s kwijt zou moeten zijn. Jarenlang is dat de praktijk geweest echter zijn er steeds meer aanbieders die een voor een goedkopere prijs een plunge pool leveren. Er waren wel goedkopere prijzen vindbaar maar die bleken altijd duurder uit te vallen dan verwacht. En teleurstellingen kunnen we daarom dan ook maar beter voorkomen.

De Plunge Pool Prijzen liggen stukken lager dan ooit tevoren. Een Plunge Pool is al verkrijgbaar vanaf slechts € 4500

Nee, dat is geen typefout maar wel heel rooskleurige geschetst. Een zwembad inbouwen gaat namelijk ook gepaard met bouwkundige- en grondwerkzaamheden. Hier kun je niet omheen. Het weer, vorst en grondwater niveau zijn sterke natuurkrachten die invloed hebben op jouw bad. Hier is wat handigheid en kennis voor nodig. Gelukkig is bijna alles terug te vinden op Youtube waar het vaak stap voor stap wordt uitgelegd hoe het werkt. Hieronder enkele links naar dergelijke video’s:

DIY zwembad bouwen (volledige versie)

Zelf een zwembad bouwen. TUTORIAL. Alle tips en tricks om zelf een zwembad te bouwen in jouw tuin.

Zwembad bouwen!

Hoe een zwembad te bouwen. Alle processen, stap voor stap (in slechts 30 minuten).

Intex zwembad in de grond bouwen.


Makkelijk te installeren bespaart kosten
Niet alleen liggen de  Plunge Pool prijzen stukken lager dan bij traditionele zwembaden,  ook de installatie heb je voor een appel en een ei geregeld. Houd er wel rekening mee dat je hier de nodige tijd zelf aan dient te besteden. Het watermanagement kan soms best tijdrovend zijn om je water zuiver en aangenaam te houden. Want zwemmen in een groen bad of ruikend naar sterke chloor lucht wil niemand. Hieronder enkele mogelijkheden:

Zwembadpomp + filter

UVC lamp voor desinfectie

Automatische meting van het water

Automatische chloor toevoer

Automatische niveauregeling

Automatische backwashing filter

Kies je voor de meest goedkope optie dan kies je voor een basis pompje en filter. Voor een paar honderd euro ben je voorzien. Kies je echter voor een frequentie geregelde pomp, UVC lamp en automatische watermanagement inclusief installatie spreek je al snel over enkele duizenden euro’s. Kies je voor een geautomatiseerd systeem? Neem de tijd en verdiep je goed hoe dit te doen of kies een professional die dit voor je uitvoert. Zelf een auto bouwen is ook net iets anders dan een gemotoriseerde skelter.

Wat zijn de plunge pool prijzen?

Compleet DIY plunge pool avontuur met de basis pompje en filter vanaf € 4.500,-
Grondwerk; 1000 euro (kraan en grondafvoer)
Constructiematerialen: 1500 euro (beton, wapeningsstaal, betonblokken en cement)
Inbouwstukken: 500 euro (leidingen en koppelingen)
Egalisatie materiaal: 250 euro (cementgebonden stuc en egaline)
Verven van het bad: 500 euro (verf en rollertjes)
Installatie: 650 euro (zandfilter, pomp en electrakabel)

Goedkope polyester plunge pool (wilan zwembaden)met basis pompje en filter vanaf € 8650,-
Grondwerk; 1000 euro (kraan en grondafvoer)
Betonvloer: 750 euro (beton, wapeningsstaal)
Prefab kuip: 5900 euro (wilan zwembaden)
Transport- en kraankosten: 2000 euro

Huren of kopen van gereedschappen zijn in bovenstaande niet meegnomen. Eveneens transport zoals het huren van een aanhanger of de transport en verpakkingskosten die op kunnen lopen tot 150 euro per levering of meer. Er is ook geen rekening gehouden met verlichting, randafwerking en afdekking. Ook hier zijn vele verschillende keuzes te nemen.

Kies je voor een automatische en ingebouwde afdekking, een functioneel terras wat je over het zwembad heen rolt of een noppenfolie wat je er overheen legt? De prijzen variëren van 100 euro tot aan duizenden euro’s.

Heb je zelf geen behoefte om een plunge pool aan te leggen en besteed je het liever uit?
Reken dan minimaal het dubbele van bovenstaande prijzen. In bovenstaande voorbeelden zijn we uitgegaan van de meest voordelige opties. Kies je voor wat meer comfort en kwaliteit zal dat ook invloed hebben op de prijs van je Plunge Pool. Een hoogwaardige en luxe plunge pool denk je eerder aan een prijs vanaf 35.000 euro die ook nog fors op kan lopen. Kies je tenslotte voor een Volkswagen of toch liever een luxe uitgevoerde Audi?

Bij de keuze van je plunge pool professional is het belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij de desbetreffende partij en vraag ook altijd wat er niet bij de offerte is bijgesloten en mogelijk nog kostenposten kunnen zijn. Ook is het handig om eens te vragen wat zij zouden adviseren en om welke reden. Wellicht komen er nog goeie initiatieven uit waar je nog niet aan had gedacht.

 

Menu