fbpx

Houten zwembad

Kies je voor een houten zwembad dan kies je voor een compleet geleverd bouwpakket. In een aantal stappen bouw je zelfstandig het houten zwembad op en worden alle benodigde materialen bijgeleverd voor een compleet DIY avontuur. Een houten zwembad wordt doorgaans geleerd met een standaard met een standaard pompje en filter om het water te zuiveren. Via het skimmer inbouwdeel wordt het water afgezogen en via de inspuiters wordt het gefilterde water weer terug in het zwembad gespoten. Een houten zwembad is ideaal als je snel en wat luxer dan een Intex opzetzwembad wil genieten van waterpret in je eigen tuin.

Hout zwembad kopen? Wat komt er bij kijken?

Houten zwembaden zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Ook zijn er verschillende varianten en merken houten zwembaden. Denk bijvoorbeeld aan een kleine Plunge Pool of Urban Pool van het merk BWT of Gardipool. Naast compact formaat houten zwembaden zijn er ook groot formaat zwembaden verkrijgbaar van 9,8 bij 3,5 meter en meerdere vormen zoals de 8-hoek, vierkant of het traditionele rechthoekig gevormd zwembad. Een houten zwembad is in vele formaten en vormen leverbaar en daarom in nagenoeg iedere tuin te plaatsen.

Is het inbouwen van een houten zwembad ook mogelijk?

Een houten zwembad wordt opgebouwd middels een stevige constructie.. van hout. Door een sterke constructie kan het bad boven de grond worden geplaatst, half ingegraven of zelfs volledig ingebouwd worden. Bij het inbouwen van het houten zwembad wordt geadviseerd om een betonnen vloer of een onderlaag met gestabiliseerd zand te verwerken. Verder zijn er geen speciale aanpassingen nodig om een houten zwembad in te bouwen. Hout heeft ook het voordelige eigenschap dat het goed isoleert en dat houd het zwemwater weer goed op temperatuur.

Waarom je beter niet voor een houten zwembad zou kiezen?

Houten zwembaden zijn initieel bedoeld om makkelijk zelf in elkaar te zetten en als permanent opzetzwembad te plaatsen in de tuin. Overweeg je een permanent zwembad te plaatsen in de tuin en zou je het graag ingebouwd willen hebben? Dan zou dat op zich vrij gemakkelijk gaan met een houten zwembad, echter is hout niet het meest praktische en duurzame materiaal om in de grond te verwerken.

De meesten houten zwembaden zijn vervaardigd van autoclaaf behandeld grenen hout. Dit betekent dat het grenen middels een vacuüm impregnatie behandeld wordt met als gevolg dat het houten zwembad dus volledig is geïmpregneerd. Echter zonder dat hout kan luchten in een vochtige ondergrondse omgeving heeft hout weinig voordelen en zou een materiaal als beton veel beter geschikt zijn. Echter zijn de houten zwembaden budget technisch vaak wel weer een heel stuk interessanter.

Wat kost een houten zwembad?

Een houten zwembad is in vele formaten en opties leverbaar. Afhankelijk van een aantal keuzes zal de prijs variëren. Kies je voor een urban pool van 4,2 bij 3,5 meter met lamellen afdekking dan spreek je over een bedrag van c.a. 9.000 euro. Een goedkopere 8-hoekige variant zonder afdekking is al verkrijgbaar vanaf 3.250 euro. Duik je liever in een groot zwembad? Dan kost een houten zwembad al snel meer dan 10.000 euro. Dat is vergelijkbaar met een prijs van enkel het bouwkundig deel van een beton zwembad.

Waar kun je een houten zwembad kopen?

Online zijn verschillende webshops waar je dergelijke houten zwembaden kunt kopen. Door het bijgeleverd stappenplan en het complete bouwpakket kun je zelfstandig aan de slag om je tuin te verrijken met een mooi houten zwembad. Of het nu gaat om kleine of grote zwembaden. Het DIY principe van een houten zwembaden blijft hetzelfde. Het wordt als complete bouwkit aangeleverd zoals de constructie, inbouwdelen, zwembad liner en filterpomp.

De meest populaire afmetingen van houten zwembaden zijn 350 bij 350 en 500 bij 300 cm. Deze beide formaten zijn worden onder andere aangeboden door Gardipool door het Belgische Xterior Living. Het assortiment houten zwembaden van Gardipool behoort tot de beste verkochte in de markt. Makkelijk in opbouw, een aantrekkelijke prijs/kwaliteit verhouding en 10 jaar garantie. Een aantrekkelijk optie als je net wat meer zwembad in eigen tuin wenst te hebben als een opzetzwembad van Bestway of Intex bijvoorbeeld.

Of een inbouw zwembad wel het geld waard is?

Er zijn verschillende zwembaden te koop en ook in verschillende prijscategorieën. Een houten zwembad koop je al vanaf zo’n 3.500 euro terwijl een luxe inbouw zwembad met geautomatiseerde zwembad techniek zomaar 100.000 euro kan kosten. Je zou zwembaden kunnen vergelijken met auto’s. Een kleine compacte nieuwe auto koop je al voor 10.000 euro, terwijl een grote luxe auto ook zomaar meer dan 100.000 euro kan kosten. Meer weten over wat een zwembad kost? Check: https://plungepoolkopen.nl/2021/09/08/wat-kost-een-zwembad-in-de-tuin/

Inbouw zwembad financieren voor een paar tientjes per maand

Een inbouwzwembad behoort tot de onroerende goederen en is daarom makkelijk mee te nemen in een hypothecaire financiering. En dan geniet je van een luxe inbouw zwembad al vanaf een paar tientjes per maand en geniet je van een waarde vermeerdering van je woning. Dubbel genot middels een zwembad financiering.

Hoe dat je voor het zwembad kiest dat het beste bij je past zonder daarover te moeten twijfelen?

Twijfel je nog over de afmetingen van het zwembad, of het een ingegraven, rechthoekig of rond zwembad zou moeten zijn. Een houten zwembad met liner of liever aan constructief bouwkundig zwembad met folie bekleding? Het beste laat je jezelf goed informeren door een zwembad professional, zodat het bouwen van je zwembad een weloverwogen beslissing mag zijn. Om die reden kan het ook goed zijn om eerst te ervaren wat een zwembad voor jullie gezin betekent. Door een Intex opzetzwembad aan te schaffen kun je experimenteren met de juiste afmeting, de gebruiksintensiteit en kun je de rol als poolboy of woman eens ervaren. Merk je dat dit teveel tijd vraagt dan weet je dat een geautomatiseerd zwembad systeem en een robot stofzuiger een goede investering gaat zijn.

Aankoop tip: laat je informeren door een professional maar volg hierin je gevoel. Hoe je dit het beste doet hebben we omschreven in het volgende artikel: Zwembad bouwer gezocht? Kies niet voor een one Night stand.

Menu