fbpx

Wilan zwembaden

Wilan maakt zwembaden van polyester. Het bedrijf Wilan zwembaden is gevestigd in het kempische Bladel. In eigen fabriek maken ze kleine zwembaden, zwemvijvers en plunge pools van polyester. Het bedrijf is maakt producten van polyester voor verschillende industrieën zoals agri, design, prototypes, tuin en ook de zwembad industrie. Dit doen ze al sinds 1978.

Een zwembad kopen bij Wilan?

Hoewel Wilan een eigen fabriek heeft om polyester zwembaden en plunge pools te maken en hier inmiddels ook de nodige ervaring in hebben ontbreekt het aan de eigen plaatsingsservice. Het bedrijf is vooral gericht op de handige Harry’s die het zelf kunnen plaatsen. Zoals ze bij Wilan zelf omschrijven is een plunge zwembad met een beetje geduld en twee rechterhanden goed te doen.

De eerste stap bij het aanleggen van een Wilan zwembad?

Om een ingegraven (plunge) zwembad te plaatsen heb je natuurlijk eerst een gat nodig. Bij een mini zwembad van 200x200x100 moet er natuurlijk een iets groter gat worden gegraven van bijvoorbeeld 250x250x120, dat is dus ruim 5m3 zand dat uitgegraven moet worden. Dat is ongeveer 50 kruiwagens zand. Om goed aan te pakken stort je een bodem van beton van c.a. 20cm. Zo ben je er zeker van dat je Wilan (plunge) zwembad stabiel en goed gefundeerd staat. Dit kan op uitgevlakt zand maar is niet aan te bevelen in verband met grondwater en stabiliteit van de grond. Wel een makkelijkere en goedkopere optie maar met risico’s die je beter kunt voorkomen.

Graaf- en grondwerk inbouw zwembad, wat komt er bij kijken?

 

Het plaatsen van het Wilan zwembad?

Een polyester prefab zwembad moet altijd op een vlakke bodem worden geplaatst. Als zo’n zwembad namelijk niet op een vlakke bodem wordt geplaatst staat deze niet waterpas. Aangezien het water in het zwembad altijd waterpas staat zal dit na plaatsing heel goed zichtbaar zijn. Naast dat de ondergrond vlak en waterpas dient te zijn moet deze ook op de juiste hoogte liggen. Een prefab zwembad dien je namelijk met een grote kraan te plaatsen. En die kraan zorgt dat het plunge bad of groter zwembad van de aanhanger/trailer in de tuin wordt geplaatst. Tja, zo’n zwembad van enkele honderden of duizenden kilo’s pak je zomaar niet op. Om die reden geldt vooral bij prefab zwembaden; een goed begin is het halve werk.

 

Operationeel stellen van een zwembad of plunge bad?

Het zwembad is geplaatst en staat op zijn plek. Alvorens deze gevuld kan worden met water moeten de leidingen worden aangesloten. Hiervoor moeten drukleidingen worden gebruikt. Deze moeten op de juiste manier verlijmd worden. Zodat er geen lekkages of drukverlies kan ontstaan. De pomp die bij zwembaden of plunge baden wordt gebruikt zorgt voor de circulatie van het water en deze de filter passeert zodat het water wordt gefilterd. Die zwembad pomp en filter moeten wel een droge en vorstvrije ruimte staan.

Wat is een zwembadzandfilter?

De prijs van Wilan zwembaden?

Ben je oriënterende in de wereld van zwembaden? Dan zal je zien dat de prijs van zwembaden nogal sterk kan variëren. Dit heeft onder andere te maken met de producten die hiervoor worden gebruikt. De basis zwembaden en plunge baden van Wilan worden uitgevoerd met goedkope pomp en filterinstallatie. Het voordeel hiervan is een goedkope prijs. Eventueel zijn de zwembaden ook te voorzien van led verlichting, een afdekking en een tal van andere opties. Hiermee biedt Wilan een prijs vriendelijke oplossing voor mensen die opzoek zijn naar een goedkope oplossing voor ingegraven plunge baden of zwembaden. Omdat onder andere de werkzaamheden zelf uitgevoerd moeten worden scheelt dit natuurlijk vele uren en dus ook geld.

Zwembadbouwer gezocht? Tip: kies niet voor een onenightstand!

 

Wat is het prijs verschil in zwembaden?

Kies je voor een goedkope prijs dan kies je voor een pomp/filter set van misschien 350 euro. Een frequentie geregelde zwembadpomp van Duitse fabrikaat kost bijvoorbeeld al meer dan 1000 euro. In verhouding is dat meer dan 185% duurder. Dat is al een behoorlijk prijsverschil, zeker in een percentage uitgedrukt en dan hebben we het nog maar over slechts één product van het zwembad. Het prijsverschil heeft vooral te maken met kwaliteit, innovatie en doorontwikkeling van de producten. Kies je voor comfort, gemak en een esthetisch mooi uitstraling dan betaal je hier ook andere prijzen voor. Een goedkoop zwembad kost 7.500 euro terwijl er ook voldoende zwembaden zijn die meer kosten dan 100.000 euro.

Zwembad aanleggen prijs?

 

De prijs van een bouwkundig zwembad?

Bouwkundige zwembaden hoeven niet perse duurder te zijn. Als je appels met appels gaat vergelijken komt de prijs vaak goed overeen met een bouwkundig zwembad of een prefab variant. Echter komen er bijvoorbeeld wel weer man uren kijken bij een bouwkundige variant, tenzij je bob heet en bouwen jouw ding is natuurlijk. De prijs van bouwkundige zwembaden is c.a. 10.000 euro. Dit is zonder de techniek en bekleding. Enkel de materialen en manuren om het bouwkundig deel te realiseren.

6 dingen die u moet weten voordat u een huis met een zwembad koopt

De techniek van een zwembad?

Wil je graag zorgeloos kunnen zwemmen en geen omkijken hebben naar het zwembad? Dan is een zwembadtechniek de uitkomst. Dit betekent dat het zwemwater wordt gefilterd door een filter en UVc licht. Vervolgens wordt het water automatisch gemeten en zo nodig automatisch voorzien van additieven zoals chloor bijvoorbeeld. Zoals je begrijpt is hier ook een besturingssysteem voor nodig om dat allemaal aan te sturen en dan spreek je over een complete technische installatie wat het nodige comfort oplevert maar ook een investering vergt. Zo’n technische installatie is vergelijkbaar aan de prijs van een goedkoop zwembad of meer. Dus voordat je prijzen met elkaar gaat vergelijken is het goed om het verschil te weten en nog belangrijker, jouw wensen.

 

Eindconclusie over zwembaden van Wilan..

Ben je al een tijdje aan het zoeken naar zwembaden en wil je vanaf nu (2022) kunnen genieten van een pool in eigen tuin. Dan is een goedkope prefab variant van Wilan misschien wel de meest logische optie. Wil je vooral gemak en comfort ervaren dan is een bouwkundige variant wellicht een betere optie. Ben je er nog niet helemaal uit en wil je eens kijken hoe het gezin gebruik gaat maken van een badje in eigen tuin? Dan zou een tijdelijk opzetbad van Intex wellicht nog mogelijkheden bieden.

Hopelijk heeft deze pagina meer inzicht gegeven tussen de verschillende opties en mogelijkheden. Naast deze pagina hebben we ook nog vele andere artikelen die bedoeld zijn om je te helpen een juiste keuze te maken. Verder zoeken hoeft niet, check de blog artikelen hier:

Is een zwembad het geld waard? 

Financieren van een zwembad?

Top 20 zwembadbouwers van Nederland

25 suggesties en ideeën voor kleine inbouw zwembaden 

Menu