fbpx

De beste ingrediënten voor het organiseren van een geweldige pool party

Zwembaden staan van nature centraal in een tuinfeest en wordt daarom ook vaak automatisch een Pool Party genoemd. Ze kunnen goed worden ingezet om je knorrige buren van de aardige kant te leren kennen of om quality time door te brengen met je uitgebreide familie. In dit artikel komen de geheimen aan bod die een Poolparty onvergetelijk maken. Denk aan accessoires, coole decoraties en de gave floaties– je leest het allemaal in de onderstaande tekst!

De voorbereidingen voor de Poolparty

Het begint allemaal met het idee. En daaruit voortkomend de details en punten die geregeld moeten worden om er een onvergetelijk gave Poolparty van te maken. Hieronder hebben we enkele punten uiteengezet die je een handje op weg helpen.

 

De datum wanneer je de Poolparty wilt houden

Plan een dag in waarop het niet te warm is en niet regent. Stormen en hitte-uitputting doden de feeststemming. Organiseer de bijeenkomst bij voorkeur ’s avonds of in het weekend. Mensen die van maandag tot en met vrijdag werken, willen ook kunnen feesten in het zwembad.  Een datumprikker kan hier erg goed bij werken.

Een gastenlijst

Schrijf de gastenlijst van tevoren op. Zo blijft het aantal gasten beheersbaar en weet je waar je met de drankjes en hapjes op moet rekenen. Om het af te maken kun je échte uitnodigingen sturen per post of digitaal per video! Laat bijvoorbeeld op het strand van Jamaica Rastaman Michael Jones een uitnodiging inspreken voor je Pool Party. Fiverr is een internationale marktplaats van diensten en je kunt het zo gek niet bedenken of je vind wel iemand die je kan helpen om op een creatieve en unieke manier jouw Pool Party Invitation te maken.

michaeljonesdvd
michaeljonesdvd

 

Zorg voor wat schaduwplekken

Zorg voor schaduwrijke plekken voor feestgangers en voor het eet- en drinkstation. Iedereen heeft op een bepaald moment een pauze van de zon nodig. Af en toe schaduw houdt je fit en minder rood als je even bent vergeten om jezelf in te smeren 🙂

 

Sanitaire voorzieningen

De kans is groot dat zowel mannen als vrouwen hetzelfde toilet gebruiken, en je bent waarschijnlijk drijfnat als je uit het zwembad komt. Daarom zijn handdoeken of matten op het pad van het zwembad naar het toilet wellicht een goeie uitkomt. Zo blijft het huis en de vloer ook een beetje droog, wel zo fijn en wel zo veilig. Wellicht kun je op de deur van het toilet ook nog een leuk affiche hangen met de boodschap: Nat houden we het liever in het bad! Zo blijft het toilet aangenaam voor alle mannen en vrouwen! Een herinnering met een knipoog dat je het kunt waarderen als het toilet zuiver blijft.

 

Het zwembad gereed maken en het water controleren 

Kijk de waardes van het zwembadwater eens na, zorg dat al het vuil uit het bad wordt gezogen en spoel de filter een keertje terug. Dan is het bad ook fris en fruitig voor de gasten. Heb je een automatische chloor toevoeging aan je zwembad en verwacht je veel mensen? Dan is het wellicht handig om iets meer chloor toe te voegen. Hoe meer mensen hoe vuiler het water kan worden natuurlijk.

 

Maak een poolparty playlist op Spotify

Via Spotify kun je gemakkelijk inspiratievonden voor je playlist en maak je makkelijk een lijst aan die je automatisch af kunt laten spelen. Maak je nog gebruik van een gratis versie? Dan is het wellicht handig om in overweging te nemen om tijdelijk een premium account aan te schaffen. Dit voorkomt reclames tussendoor en dat wil je niet tijdens een feestje. Maak Gratis 1 maand gebruik van Spotify premium.

Denk aan een plan B!

Klop op hout, alles komt goed op de dag van het feest, maar je wilt niet overrompeld worden als er een storm komt opzetten. Zorg voor een back-up plan – een andere locatie, een tent, activiteiten binnen of buiten het zwembad, of heel eenvoudig: een regendatum dat je het verzet.

 

Benodigdheden voor de poolparty

Herinner uw gasten eraan om de basisbenodigdheden mee te nemen. Mis je zelf nog benodigdheden? Schaf die dan ruim op tijd aan. Denk o.a. aan:

 

Chloorzwembaden kunnen je kleding bleken en verslijten, dus draag bikini, badpak of zwemshort. Het is gemaakt voor zwembadwater en ook niet schadelijk voor het zwembad.

Tip: voor de gastheren en gastvrouwen, als jullie de gasten aangenaam willen verrassen is het zaak om de verwachtingen te overtreffen. Haal specifieke drankjes in huis. Personaliseer drinkbekers of hang foto’s op van een eerder moment dat jullie samen hebben beleefd. Allemaal persoonlijke dingetjes die je aan de Poolparty toe kunt voegen om het onvergetelijk te maken.

Eten en drinken

Het advies: zorg voor voldoende drankjes en lekker hapjes. Je wilt niet dat de feestgangers zonder drankjes en snacks wegkwijnen in de zomerhitte. Afhankelijk van het tijdstip van het feest, wil je misschien ook een maaltijd verzorgen? Denk bijvoorbeeld ook aan gezonde snacks rijk aan voedingsstoffen zoals fruit en groentes. Over maaltijden gesproken, bij een zwembadfeest denkt men al snel aan de iconische barbecue met broodjes hamburgers of hotdogs. Maar het kan ook heerlijk verfrissend zijn om salades te serveren zoals bijvoorbeeld met parel couscous, granaatappel en een yoghurt sausje met munt. En natuurlijk de traditionele zwembadsnacks als watermeloen, druiven en bessen die lekker op de zwembadrand gegeten kunnen worden.

Wat ook een erg leuke sfeer geeft is een ijsbucket met heerlijke wijntjes of corona’s. Een cocktail aan het zwembad kan ook altijd erg lekker zijn. Pas enkel op met glaswerk en een zwembad. Niets zo vervelend als er glas in het zwembad komt. Enerzijds kan het ongewenste verwondingen veroorzaken en anderzijds is de kans op schade aan het bad erg groot.

 

Zwembadspeelgoed

Lekker plonsen is op zichzelf al geweldig, maar het kan nooit kwaad om wat extra’s toe te voegen. Denk hierbij aan floaties, een volleybal, spuitpistolen of waterballonnen. Speelgoed en accessoires maken het zwembad leuker en interactiever, wat erg handig is als kinderen aanwezig zijn. En volwassenen mogen natuurlijk ook meedoen!

Drijvende hangmatten en floaties bieden een leuke plek om te ontspannen in het water, maar pas op voor plonsoorlogen. Waterballonnen zijn een leuke manier om terug te komen op iedereen die je spettert, maar onthoud dat de versnipperde ballonresten je filter zullen verstoppen als ze in het water worden achtergelaten.

Eenvoudige maar mooie decoraties

Beknibbelen op decoratie niet nodig. Maar goed nieuws: je hoeft geen flinke duit uit te geven om het feest op te fleuren. Een paar leuke accessoires doen al wonderen! Denk bijvoorbeeld aan:

Bruin en zwart horen niet thuis op een pool party. Elk decor moet wit of felgekleurd zijn om de zomerse sferen te volgen. Buitenverlichting ziet er prachtig uit, en ze verlengen je feesttijd tot na de schemering. Je kunt de uitstraling aanpassen met het type licht dat je kiest: Tiki-fakkels, luchtlantaarns en twinkelende lichtjes hebben allemaal een andere sfeer.

Kleinen objecten, gerelateerd aan het thema, creëren eenvoudige, kleine accenten die alles samenbrengen. En je kunt ze aanpassen aan het thema! Bloemen dragen bij aan het oasegevoel, vooral als je hibiscus kunt krijgen. Schelpen doen denken aan het strand en de zee!

Uiteraard heb je tafels van normale grootte nodig voor de drankjes en het eten, maar overweeg om kleine tafels rond de stoelen en banken te plaatsen. Dit geeft uw gasten een plek om hun eten, drinken en andere spullen neer te zetten. Misschien heb je al grote parasols bij je terrasmeubilair staan. Ze zijn iconisch en ze helpen je schaduw te geven waar je dat nodig hebt. 

Zeg hallo tegen de Beach Boys en Hey Ocean! Een playlist met leuke, zomerse muziek draagt bij aan de sfeer. Als je er nog geen hebt, kun je ze kant-en-klaar vinden op sites als YouTube of een streamingsdienst als Spotify. Zoals de ‘PoolParty House Mix

 

Dingen om te vermijden tijdens een pool party!

En bij dit onderwerp denk je waarschijnlijk meteen aan ongelukken of gevaarlijke situaties. We adviseren om maatregelen te treffen, zodat die voorkomen worden. Een kleine selectie uit de maatregelen is hieronder weergegeven.

Gebruik geen glazen servies rond het zwembad

Gebroken glas is in geen enkele situatie goed. We weten dit. Maar als het in het zwembadwater valt, is het bijna onmogelijk te vinden. Terrassen kunnen glad zijn, dus: better safe than sorry.

Laat kinderen niet onbeheerd achter

Houd de kinderen goed in de gaten, vooral als ze niet in het diepe zwembadwater terecht mogen komen. Zelf geen zin om dat te doen? De buurjongen wil tegen een schappelijk tarief vast een avond badmeester zijn.

Ga niet zwemmen tijdens een storm

Als het goed is ligt er een back-up plan klaar. Als er een storm nadert, kan er beter niet gezwommen worden. Regen, storm en onweer kunnen letterlijk levensgevaarlijk zijn. Als de bliksem het zwembadwater raakt, worden alle zwemmers getroffen. Denk daar aan. En bovendien: het slechte weer breekt de gewenste zomerse sfeer – dus verplaatsing van de pool party is in dat geval beter!

 

Beste type zwembad voor een pool party

Het is moeilijk voor te stellen dat iemand een uitnodiging voor een zwembadfeest afwijst omdat het zwembad ondermaats oogt. Hoe slecht zou dat zwembad moeten zijn? Afwijzing is praktisch onmogelijk, maar toch zijn er speciale zwembaden die zich bijzonder goed lenen voor een zwembadfeest. Dit zijn vaak de toegankelijke zwembaden waar je lekker in kunt springen, dobberen mar ook heerlijk op de rand kunt zitten zoals een cocktail pool bijvoorbeeld. Groot hoeft een badje niet te zijn om een gave pool party te organiseren.

Het komt er dus op neer dat het eigenlijk niet uit maakt wat voor zwembad je hebt om een onvergetelijke feest er van te maken. Als jij dingen organiseren en faciliteert die de gasten niet verwachten ga je sowieso de verwachtingen overtreffen. En moet dat veel geld kosten? Nee, denk aan kleine dingen te personaliseren of wat meer persoonlijke aandacht te schenken, dat doet vaak al wonderen. Geniet in ieder geval van een fantastisch zwembadfeest!

Menu