fbpx

Zwembad tuin ideeën

Hoewel je misschien in elk soort zwembad kunt zwemmen, zijn er een paar soorten zwembaden die niet noodzakelijk hetzelfde zijn. U kunt bovengrondse zwembaden, in de grond gelegen zwembaden of zelfs opblaasbare zwembaden krijgen. We gaan de verschillende soorten doornemen en u helpen bepalen welke het beste bij u past.

Een natuurlijk zwembad

Een natuurlijk zwembad is een zwembad dat opgaat in de omgeving. Een natuurlijk zwembad kan de vorm hebben van een vijver, waarbij water van het ene uiteinde naar het andere stroomt. Het kan ook een door mensen gemaakt waterlichaam zijn dat er meer uitziet en aanvoelt als een vijver dan als een zwembad.

Natuurlijke zwembaden zijn geweldig voor Flora en Fauna omdat ze geen chemicaliën of extra onderhoud nodig hebben. Het zijn ook duurzame opties; veel mensen bouwen ze in hun achtertuin, zodat ze een natuurlijk ogende vijver hebben waar in gezwommen kan worden en geen waterbehandeling met chemische producten noodzakelijk is waardoor geld bespaard kan worden en zwemmen milieuvriendelijk blijft!

Een zwembad met zwarte kiezel bekleding

Zwembaden met zwarte kiezelstenen zijn een zeldzame vondst, maar als u er een kunt betalen, zijn de voordelen voor uw zwembad talrijk. De Black Pebble is niet alleen een afmaker, het heeft intrinsieke eigenschappen die het ideaal maken voor uw thuiszwembad. Zwarte kiezelsteen is duurzaam en zal dus minder snel afbrokkelen of barsten; het is onderhoudsarm en gemakkelijk schoon te maken; en de donkere kleur absorbeert warmte wat de temperartuur in het zwembad ten goede komt.

Zwembaden met zwarte kiezelstenen zijn duurder dan de traditionele betonnen afwerkingen, maar ze zien er geweldig uit en gaan langer mee dan de meeste andere materialen die tegenwoordig beschikbaar zijn, dus het kan de investering waard zijn als esthetiek belangrijk voor u is!

Zwembad met een fraai uitzicht

Een zwembad met uitzicht is een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van het landschap. Kies een locatie die een mooi uitzicht biedt en zorg ervoor dat u een geschikte zwembadvorm kiest, zoals een infinity- of sleutelgatontwerp, dat profiteert van het uitzicht.

Als u uw zwembad van binnenuit het huis of de tuin wilt zien, overweeg dan om het tussen twee bomen te plaatsen, zodat het verborgen is wanneer u het vanuit bepaalde hoeken bekijkt.

Een kindvriendelijk zwembad in de tuin?

Hekken en poorten: zorg ervoor dat uw hek minimaal anderhalve meter hoog is, met zelfsluitende, zelfvergrendelende poorten.

Antislip oppervlakken: alle terrassen moeten zijn voorzien van antislipoppervlakken om de veiligheid voor kinderen te garanderen.

Waterdiepte: de minimaal aanbevolen diepte van een recreatiebad moet 1,80 meter zijn, tenzij anders aangegeven in de voorschriften van de plaatselijke autoriteiten. In privé sferen is dit vaak 150cm.

Zwembadalarmen: de meeste alarmsystemen zijn ontworpen om te worden gebruikt in combinatie met een geschikte zwembadafdekking of poortinrichting (zoals een automatisch openend hek), maar sommige vereisen een aparte installatie nabij de rand van het zwembad. Vraag uw installateur wat het beste is voor u en uw gezin – onthoud dat het beter is om een ​​alarm te hebben dan niet!

Reddingsvesten: veel fabrikanten van reddingsvesten raden aan dat kinderen hun reddingsvest dragen wanneer ze boven hun hoofd in het water zijn – zelfs als ze niet zwemmen! Dit kan erg handig zijn als ouders beide handen nodig hebben voor andere activiteiten in huis, terwijl hun kleintjes graag veilig spelen in hun waterparadijs in de achtertuin. De selectie van reddingsvesten is afhankelijk van leeftijdsgroepen, dus lees de instructies zorgvuldig door voordat u een aankoopbeslissing neemt!

Zwembad op het dak

Zwembaden op het dak worden steeds populairder. Veel mensen bouwen zwembaden op het dak en nemen deze vaak op in nieuwe ontwikkelingsprojecten. Een zwembad op het dak is perfect voor feesten, vooral als u een evenement wilt organiseren dat een beetje anders is dan de gebruikelijke barbecue in de achtertuin.

Het is belangrijk op te merken dat een zwembad op het dak duur is om te bouwen en te onderhouden, vooral omdat het moet worden gebouwd door een zwembadaannemer die weet wat hij of zij doet! Als u geïnteresseerd bent om er een bij u thuis te installeren, neem dan vandaag nog contact met ons op en wij helpen u bij het plannen ervan!

Oneindige genieten van een zomer?

Eindeloze zwembaden zijn niet alleen voor baantjeszwemmen, ze kunnen ook worden gebruikt voor aqua-aerobics en massagetherapie. Ze kunnen ook binnen of buiten worden geïnstalleerd, zonder dat er een grote hoeveelheid water nodig is om ze te vullen. Met eindeloze zwembaden kunt u tegen de stroom in zwemmen, of gewoon dobberen en ontspannen in het water dat om u heen stroomt.

Endless zwembadbouwers zijn bekend met alle wetten, voorschriften en codes die nodig zijn bij het installeren van deze zwembaden in uw huis of bedrijfspand waar geen andere zwemmogelijkheden in de buurt zijn.

Er zijn veel soorten zwembaden voor elke situatie.

Er zijn veel soorten zwembaden voor elke situatie. Als je een kleine tuin hebt en het eenvoudig wilt houden, is een ondiep zwembad misschien de beste keuze. In een klein zwembad kun je veel plezier beleven. Aan de andere kant, als je de ruimte en het geld hebt, is een overloopzwembad met voldoende ruimte om te loungen misschien meer jouw stijl.

Een groot zwembad of niet – of het nu natuurlijk of door de mens gemaakt is – er zijn enkele algemene overwegingen om in gedachten te houden:

Een zwembad kost geld om te installeren en te onderhouden; verwacht dat de onderhoudskosten variëren van 100 euro per maand tot 500 euro per maand. Een groot deel hiervan hangt af van het type installatie dat u kiest. Gaat de voorkeur uit naar een energiezuinige warmtepomp en zwembad pomp? Dan zullen de kosten aanzienlijk lager zijn dan een zware veel verbruikende installatie.

Zwembaden kunnen ook gevaarlijk zijn als ze niet goed worden onderhouden of niet correct worden geïnstalleerd; gebruik geen snelkoppelingen bij het installeren van de jouwe! Een onjuist gebouwd terras rond uw zwembad kan bezwijken onder zijn eigen gewicht of tijdens hevige regenbuien; defecte bedrading kan elektrische branden veroorzaken; gebrekkig onderhoud kan leiden tot de groei van bacteriën in uw leidingen en mogelijk dodelijke infecties zoals de veteranenziekte. Kortom, goedkoop is in veel gevallen duurkoop. Zeker als het in de grond moet worden ingegraven.

Wat te doen als je een zwembad aan wilt schaffen?

Als je je achtertuin wilt transformeren, kun je meteen aan de slag met deze topzwembadideeën. Van moderne tot minimalistische designelementen, ze kunnen helpen bij het inspireren van een unieke en mooie buitenruimte waar uw gezin graag tijd in doorbrengt. Kijk ook eens naar: Wat kost een zwembad in de tuin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu