fbpx

4 punten om een zwembadbouwer te toetsen op kwaliteit en betrouwbaarheid!

Het kiezen van een inbouwzwembad mag je vergelijken met een verloving, de levensduur van een bad overtreft het de duur van een huwelijk zelfs vaak. Je geeft genoeg uit om levenslang te genieten van een zwembad, maar hopelijk niet zozeer dat je jezelf levenslang ellende op je nek haalt. Tenslotte zit zo’n bad in de grond en dat is er niet 1, 2, 3, uitgehaald. Daarom is het belangrijk om een zwembadbouwer te toetsen en daar geven we 6 suggesties voor die je zullen gaan helpen. Hoe weet je of een zwembadbouwer goed is en wat heeft de prijs hier voor invloed op?

De prijs is vaak een zwaarwegende factor. Tenslotte moet er vaak veel voor gedaan en misschien wel opgeofferd worden om dat geld te kunnen investeren in een zwembad. Om die reden is het belangrijk om de juiste zwembadspeciliast te kiezen die in het bang van jou handelt. Vaak zijn dat ook de mensen die openlijk zijn dat ze zelf ook iets willen verdienen. Ja knikkers gaan we de oorlog niet mee winnen wordt weleens gezegd. Iedereen houdt van korting maar als u zomaar korting krijgt van een zwembadbouwer is dat vaak geen goed teken. Korting kan aantrekkelijk klinken maar beter kies je voor kwaliteit en dat hoeft niet altijd te betekenen dat je hier ook de hoogste prijs voor betaald.

zwembadbouwer

4 suggestie die je naar de juiste zwembadprofessional zullen gidsen!

Hoe weet je of je met de juiste zwembadbouwer te maken hebt?

In het kort:

  • Bekijk online beoordelingen en ook de kritische geluiden
  • Beoordeel de foto’s van hun projecten
  • Wat ervaar je bij hun manier van communiceren?
  • Hoe gaan ze om met uitdagingen en gemaakte fouten in het verleden

 

1. Online recensies en beoordelingen

Google en Facebook bieden vaak een perfecte mogelijkheid om een recensie achter te laten. Iedereen wordt wel eens in de watten gelegd. Maar als u meer dan 50 beoordelingen heeft, is het gemiddelde meestal wel representatief voor hoe de klanten zich voelen. Als ze lager worden beoordeeld, geeft dat aan dat de meerderheid van de beoordelaars een matige of slechte ervaring hebben gehad.

Wat als er geen beoordelingen zijn?
Soms heeft een zwembadbedrijf helemaal niet veel online reviews. Niks aan te doen, en het hoeft ook niet per definitie iets te zeggen over de ervaring van anderen of de kwaliteit van de zwembadbouwer. Het betekent wel dat je een fijne raadgever minder hebt om je ervaring met de betreffende zwembadbouwer te verifiëren. En vraag eens of je contact op mag nemen met een van zijn klanten of een van zijn samenwerkingspartners zou mogen bellen of een van zijn projecten zou mogen bekijken.

 

2. Foto’s van hun eigen projecten

In het beste geval hebben zwembadbouwers foto’s van hun eigen projecten. Aannemers van zwembaden moeten foto’s aanleveren van de zwembaden die ze zelf hebben gebouwd, geen stockfoto’s of afbeeldingen van de site van iemand anders. Het is niet onfatsoenlijk om te vragen of de afbeeldingen afkomstig zijn van hun eigen projecten.

Wat als het een nieuw bedrijf is? In dat geval is het belangrijk om naar je onderbuik gevoel te gaan en de communicatie en het gedrag te beoordelen van de zwembadbouwer. Dit zegt vaak al veel over een persoon maar nog niet altijd veel van de kwaliteit. Openheid over uitdagingen of minder sterke kanten wekken vaak vertrouwen, worden de vragen ontweken of wordt er een kletsverhaal verteld dan zegt dat vaak al voldoende.

Hybrid Pools

 

 3. Wat ervaar je bij hun manier van communiceren?

Kijk eens kritisch naar wat en hoe de zwembadbouwer communiceert. Wat laten ze zien? Wie zijn de gezichten achter het bedrijf? Waar wordt over gecommuniceerd? Vaak zegt dit al erg veel over de zwembadbouwer en ook het gevoel wat je erbij hebt. is er weinig te vinden over de zwembadbouwer? Dan hoeft dit natuurlijk niet te zeggen dat het geen vakman betreft maar dat zegt vaak wel iets over de manier van communiceren.

 

4. Openheid over uitdagingen en gemaakte fouten

Een zwembadbouwer die zegt dat hij nog nooit een fout gemaakt heeft bestaat nog maar heel kort of heeft hoogmoedswaanzin. Vraag naar uitdagingen en/of problemen. Wordt hier open over gesproken? Dan is de kans groot dat je met een betrouwbare partij te maken hebt.

Als ze vertellen dat ze nog nooit fouten hebben gemaakt of niet eerder uitdagingen hebben gehad is dat vaak een conclusie dat ze er niet open over zijn. Denk bijvoorbeeld aan een bijzonder project als een zwembad op dakterras bijvoorbeeld.

 

De hierboven 4 gegeven suggesties helpen je waarschijnlijk een handje op weg om de juiste zwembadbouwer te kiezen. Volg ten alle tijden vooral je gevoel. En ben kritisch op communicatie. In veel gevallen gaan er dingen fout als er onvoldoende wordt gecommuniceerd en afgestemd. Hierdoor ontstaan verwachtingen die niet worden voldaan en voor hetzelfde geld kan het ook anders 🙂 Kwaliteit is nooit duur maar dat weet je niet altijd vooraf! Bekijk ook eens de Top 20 zwembadaannemers van Nederland en België

Menu