fbpx

Bestway zwembad

In overweging om een Bestway zwembad aan te schaffen? Verrijk je tuin met een mooi, stevig en gemakkelijk Bestway zwembad. Bestway zwembaden heeft verschillende modellen verkrijgbaar zoals de opblaasbare zwembaden, opzetzwembaden maar ook de frame zwembaden of die met den stalen wand. Hieronder hebben we alle informatie samengevat over die je wil weten over het assortiment van Bestway zwembaden.

Een Bestway zwembad is dé allemansvriend

Het assortiment van Bestway zwembaden is laagdrempelig en nagenoeg geschikt voor bijna iedere tuin. Binnen het aanbod aan Bestway zwembaden zijn er verschillende modellen die duidelijk allemaal één ding gemeen hebben; groots waterplezier voor een betaalbare prijs.

Een Bestway zwembad kopen, welke model past het beste bij jouw behoefte?

Bestway maakt verschillende soorten zwembaden in verschillende afmetingen en vormen, zoals rond, ovaal en rechthoekig. Afhankelijk van de tuin kies je het zwembad dat het beste past binnen jouw wensen. De meeste zwembaden van Bestway worden als een complete set geleverd met filterpomp, chloordispenser, nozzles en trapje. Welk model je van Bestway ook mag kiezen; your fun is our business.

Bestway Fast Set zwembad

Heb je behoefte om snel een zwembad op te kunnen zetten of heb je nog jonge kinderen? Dan is een Bestway Fast Set hét ideale zwembadje wat binnen een mum van tijd staat. Een Fast Set zwembad betekent dat je de rand vol met lucht blaast en het bad met water vol laat lopen en het zwembad is klaar voor gebruik. Zo’n Bestway Fast Set is verkrijgbaar van 244 cm doorsnede tot aan 457 cm doorsnede. Een Bestway Fast Set zwembad koop je al vanaf 40 euro. Ideaal om eens te experimenteren of zo’n zwembad een verrijking is in jullie tuin.

Bestway Steel Pro

De volgende stap na een Bestway Fast Set zwembad is de Steel Pro variant. Dit is een frame zwembad die middels buizensysteem en een zwembadliner opzet. Naast ronde zijn er ook rechthoekige Bestway Steel Pro zwembaden. Dit maakt de steel pro serie een erg aantrekkelijk keuze voor gezinnen met jonge kinderen. Voldoende speelruimte in het bad maar zo’n 20 cm minder diep als de steel pro max en de andere Bestway opzet modellen. Het stevige frame zwembad is goed voor meerdere seizoenen zwemplezier in de tuin. En als opzetzwembad komt de Bestway Steel Pro prijstechnisch ook nog eens erg aantrekkelijk uit de verf! Vanaf 170 euro plons je al in een mooi Bestway opzetzwembad.

Bestway Power Steel zwembad

Hoewel de steel pro een heel aantrekkelijke prijs/kwaliteit verhouding heeft is het assortiment van de Bestway Power Steel toch weer een stap vooruit richting grootte, afwerking en kwaliteit. De Power Steel serie is tevens een frame zwembad met een zwembadliner maar met een nog betere frame constructie. Enerzijds omdat ze ook in een groter formaat leverbaar zijn en anderzijds om een nog betere kwaliteit te bieden. De U-vormige steunen bieden extra stevigheid en stabiliteit aan het zwembad. Zeker wanneer er met meerdere kindjes flink gespeeld en geplonst wordt is de Bestway Power Steel variant een betere suggestie om voor te kiezen. Eindeloos plonsen, spelen en zwemmen in een Bestway Power Steel zwembad doe je al vanaf zo’n € 500,- / 5 jaar (1825 dagen) is dat nog geen 0,28 euro per dag.

Hoe een Bestway zwembad opzetten?

Een Bestway zwembad is ervoor gemaakt om deze gemakkelijk op te zetten. Echter is de meest snelle en gemakkelijker variant op te delen in de volgorde hierboven; Bestway Fast Set, Steel Pro en dan de Power Steel. Bij alle zwembaden wordt een instructie bijgeleverd hoe je stapsgewijs het zwembad opzet. Om globaal de stappen toe te lichten om het Bestway frame zwembad op te zetten hebben we deze hieronder uiteen gezet:

Stap 1: kijk naar een mooie zonnige en vlakke plek in de tuin en leg het ondertapijt uit en de de leg de onderdelen alvast op volgorde klaar.

Stap 2: zet het buizen frame in combinatie met de liner in elkaar en sluit de filterpomp aan.

Stap 3: leg een tuinslang in het zwembad en vul het met water. Nadat er een bodempje met water in het zwembad staat van c.a. 2 centimeter strijk je de liner eventjes glad

Stap 4: Zet de waterkaan uit zodra het water de waterlijn bereikt heeft. Het bad is klaar voor gebruik!

Zoals je in bovenstaande stappen kunt zien is het opzetten van een Bestway zwembad een fluitje van een cent. Als je stapsgewijs de instructies volgt kan het niet anders gaan dan goed en plons je binnen 1 dag in jouw eigen Bestway zwembad.

Een Bestway zwembad vs een Intex zwembad?

Wat is het verschil tussen een Bestway zwembad of eentje van Intex? En waarom zou je juist voor een Bestway zwembad kiezen in plaats van eentje van Intex bijvoorbeeld? Hoewel ze beide opzetzwembaden fabriceren en afkomstig zijn uit het verre oosten zitten de grootste verschillen in het assortiment aan zwembaden. De kwaliteit en de prijzen van de beide merken zijn vergelijkbaar aan elkaar. Soms zal een Bestway zwembad iets aantrekkelijker uit de hoek komen dan een eentje van Intex of andersom. Echter heeft Intex nog een extra zwembad lijn; Intex Ultra XTR. Hierin zijn een aantal kwaliteitsverbeteringen doorgevoerd zoals het frame dat van een gegalvaniseerd staal is gemaakt. Verder zijn alle andere stalen frame zwembaden gewoon van een gecoat staal samengesteld.

Let sowieso bij beide merken altijd goed op of het gaat om een complete zwembad set met filterpomp of enkel het zwembad. Bestway zwembaden worden in de meeste gevallen geleverd met een filterpomp maar zijn ook te koop zonder accessoires. Ook zijn de losse onderdelen zoals de zwembadliner los te koop. Mocht het Bestway of het Intex bad op den duur slijtage vertonen kan de liner of pomp gewoon vervangen worden door een andere.

Er nog niet helemaal uit wat voor zwembad je wilt gaan kopen? Kijk dan ook eens op onze pagina over zwembad kopen en ontdek de verschillende soorten zwembaden.

Veel gestelde vragen over Bestway zwembaden

Wat is het verschil tussen een Bestway steel pro en de power steel zwembaden?

De Bestway steel pro zwembaden kun je zien als de instapmodellen van opzetzwembaden met frame constructie. Het frame zorgt voor meer stabiliteit dan bijvoorbeeld bij de Easy Set serie baden en gaan daarom ook langere mee bij intensief gebruik van spelende kinderen. De Power steel zwembaden van Bestway zijn weer wat robuuster uitgevoerd. Het stalen frame van deze Bestway zwembaden is in een u-vorm uitgevoerd wat extra stabiliteit oplevert.

Is een doorkijkraam (Swim Vista) alleen bij de Power Steel serie mogelijk?

Het gave doorkijkraam wat ze bij Bestway de Swim Vista serie noemen wordt enkel aangeboden bij de Power Steel serie. Is een duurzaam opzet zwembad kopen iets wat je overweegt, dan is de Swim Vista serie zeker de overweging waard. Kinderen vinden het geweldig.

Zijn opblaasbare zwembaden ook meerdere seizoenen te gebruiken?

De vraag of opblaasbare zwembaden meerdere seizoenen te gebruiken zijn is afhankelijk van het gebruik. De Bestway Easy set opblaasbare zwembaden zijn van een goede kwaliteit. Echter is bij intensief gebruik er eerder de kans dat er een lekkage op zal treden, die overigens in 90% van de gevallen hersteld kan worden met een bijgeleverde reparatie kit.

Welke vorm zwembad past het best in mijn tuin? Een rond of rechthoekig zwembad kopen?

Voor kinderen om heerlijk in het zwembad te spelen is vaak een rond zwembad erg leuk. Vergelijk het met een ronde tafel dat vaak gezelliger aan doet dan een rechthoekige. Echter heeft rond ook een nadeel dat het vaak in verhouding meer ruimte in beslag neemt. Eindconclusie; als de ruimte en gelegenheid er is kies voor een rond zwembad, mocht dit niet zo zijn kies dan voor een rechthoekig zwembad.

Hoe is de kwaliteit zwembadliner van Bestway zwembaden?

De kwaliteit van zwembadliner is goed te noemen. De zwembadliner is opgebouwd uit drie lagen. Dat zorgt ervoor dat het tegen een stootje kan. Echter zijn scherpe voorwerpen altijd erg gevaarlijk bij een zwembad. Glaswerk is daarom altijd af te raden om te gebruiken in en bij een zwembad. Gebruik bijvoorbeeld harde kunststof glazen.

Menu