fbpx

Online een zwembad kopen? Waarom je dit niet moet doen!

Tegenwoordig kun je bijna alles online kopen. Voedsel, meubels, zware machines en ja, zelfs ingegraven zwembaden. We hebben het niet over opblaasbare kinderzwembaden, want dan kijk je het best eens op de pagina zwembad kopen. Dit standaard producten die permanent online verkocht worden bij verschillende retailers.

Wanneer je online een inbouwzwembad koopt, kan het proces heel simpel zijn. Je kiest de specificaties en het wordt thuisbezorgd. Maar wat dan? Welke keuzes heb je als je online een zwembad koopt?

Dit artikel gaat in op deze vragen. We vertellen in dit artikel wat je kunt verwachten wanneer je online een zwembad koopt.

Laten we beginnen door in te gaan op elk type zwembad en te bekijken of ze online kunnen worden gekocht.

 

Kun je online een bouwkundig zwembad kopen?

Absoluut, mits je bereidt bent om alle losse componenten te kopen. Hoe dat komt? Bouwkundige zwembaden bestaan uit verschillende losse materialen die je vervolgens kunt gebruiken om het zwembad te bouwen. Echter heeft dit wel de nodige kennis en ervaring nodig. Dus eigenlijk kunnen we concluderen dat een bouwkundigbad niet online aan te kopen is en als je losse onderdelen koopt moet je nog een zwembadbouwer vinden die wil helpen om het bad te maken. En iedereen zal een compleet pakket aanbieden waarbij materialen en uren in een aanbieding zijn verweven.

 

Online een liner zwembad kopen?

Bij het aanschaffen van een liner zwembad moet je een aantal keuzes maken. Eén ding is dat je kunt kiezen of je stalen, aluminium of polymeerwanden wil. Er zal een merkbaar prijsverschil zijn met polymeerwanden (die kosten meestal meer), maar er is ook een verschil in functie en prestatie. Als je een zoutwatersysteem wil, vermijd dan de metalen wanden en kies in plaats daarvan voor polymeer. Zout en metaal gaan niet goed samen. Metalen gaan snel roesten van zout.

De dikte van de voering is een ander element om te overwegen. Ook dat is van invloed op de uiteindelijke prijs. Dikke voeringen zijn lastiger te installeren, maar ze scheuren niet zo gemakkelijk en kunnen een langere levensduur hebben dan dunne voeringen.

Je moet ook de vorm en grootte van je zwembad selecteren en ervoor zorgen dat de afmeting geschikt is voor je tuin. Zorg dat je de afmeting goed controleert, zodat je zeker weet dat het in de tuin past. De totale kosten zullen tussen de €4500 en €9000 zijn.

Kortom, overweeg de volgende punten bij de aanschaf van een liner zwembad:

  • De grootte van de tuin
  • De dikte van de voering
  • De wanden van het zwembad
  • De vorm van het zwembad

 

Wat te doen met de installatie van het zwembad?

Houd er rekening mee dat de kosten van het zwembad exclusief installatie zijn. Hoogstwaarschijnlijk moet je een aannemer inhuren om het zwembad in elkaar te zetten.

De kosten voor het installeren van een ingegraven zwembad met vinylfolie kunnen variëren op basis van de grootte, de achtertuin en de overige materialen die je gebruikt. Onthoud dat de aankoop alleen onderdelen voor het zwembad bevat. Je hebt ook ander gereedschap nodig om het zwembad in te graven en te installeren.

 

Online een prefab zwembad kopen?

De meeste bedrijven zullen niet veel via internet verkopen. Er zijn weinig bedrijven die enkel de kuip verkopen, dus het is niet onmogelijk om er eentje te vinden. Dit is meestal de weg die je aflegt als je geïnteresseerd bent in een doe-het-zelf zwembadinstallatie óf als je de klus wil uitbesteden.

Verwacht voor een prefab zwembad tussen €8.000 en €21.000 te betalen, voor alleen de kuip. De prijs is natuurlijk afhankelijk van de grootte en de afwerking. De prefab zwembaden van Starline en Compass pools zitten qua prijsstelling redelijk gelijk aan elkaar maar kun je online niet kopen. Daarentegen kun je bij Wilan Zwembaden gewoon een prefab zwembad bestellen via de webshop.

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je online prefab een zwembad wil kopen:

  1. Transportkosten

De transportkosten zullen sterk variëren, afhankelijk van waar het zwembad vandaan komt, waar het naartoe gaat en de grootte. Het wordt ook volledig gevormd geleverd en klaar om in de grond te worden geplaatst, niet in een doos zoals een zwembad met vinylfolie. Dat maakt de online aanschaf van een prefab zwembad redelijk complex en de transportkosten vaak erg hoog.

  1. Installatie

De installatie is een van de meest kritische onderdelen van een zwembadproject. Een doe-het-zelf installatie kan zelfs van invloed zijn op de garantie. De vergoeding voor schade kan bijvoorbeeld vervallen, wanneer je zelf verantwoordelijk bent voor de schade bij de installatie. Als algemene regel geldt dat de installatie moet worden uitgevoerd volgens de specificaties van de fabrikant, om de garantie te laten gelden.

En niet alleen dat, want je wil er zeker van zijn dat het zwembad correct wordt geïnstalleerd. Idealiter door mensen die ervaring hebben met composiet zwembaden. Een slechte installatie kan resulteren in talloze problemen die je duur kunnen komen te staan.

  1. Werkzaamheden

De prijs van de werkzaamheden hangt af van het type tuin dat je hebt. We weten niet altijd wat er zich onder de tuin bevindt totdat we beginnen met graven. Als we bijvoorbeeld steen of grondwater raken, kan de prijs van de installatie stijgen omdat er meer werk nodig is.

 

Ons advies voor online aankoop van een prefab zwembad?

Hoewel je bij sommige fabrikanten online een zwembadkuip kunt kopen, is het onze ervaring dat een zeer redelijke inspanning om geld te besparen vaak in een nachtmerriescenario verandert. Een zelf te installeren zwembad leidt vaak tot langdurige problemen die uiteindelijk meer geld kosten dan wanneer het zwembad door een professional wordt geïnstalleerd.

Onze aanbeveling is om te voorkomen dat je een zwembad online koopt en de doe-het-zelfroute volgt, tenzij iemand met ervaring met het installeren van een zwembad direct betrokken is bij de installatie van het prefab zwembad of plunge pool. Minstens zo belangrijk: doe onderzoek naar de kwaliteit van een zwembad, voor- en nadelen voordat je overgaat tot een aankoop van een zwembad.

Tip: bekijk ook verschillende Youtube video’s blogs en plan een persoonlijk bezoek bij de leverancier/zwembadbouwer waar jij het beste gevoel bij hebt zodat je ook kunt verifiëren of je gevoel klopt zodat je de juiste keuze kunt maken.

Zwembadbouwer gezocht? Tip: kies niet voor een onenightstand!

 

Menu